Secció Senders
del Club Muntanyenc Mollet

Presentació

Des de la tardor de 2009, el Club Muntanyenc Mollet compta amb la secció de Senders, una de les més participatives. Volem que aquestes pàgines serveixin per a presentar-vos aquesta activitat i fer-vos també participants.

Després de 13 anys d’activitat, el nombre de senders finalitzats comença a ser notable. Hem realitzat íntegrament les rutes dels senders GR 176 Ruta del Romànic, GR 175 Ruta del Cister, GR 83 Camí del Nord o del Canigó, GR 174 Sender del Priorat, GR 151 Camins del Bisbe i Abat Oliba, GR 11 Sender del Pirineu, GR 171 Del Santuari de Pinós a Paüls, GR 1 Sender Històric i GR 5 Sender dels Miradors. Tots aquests senders ens han permès conèixer millor una part del nostre país i de la nostra història, de la gent que l'ha fet i la que hi viu avui en dia. Paisatge i gent, una interacció de la que gaudim plenament cada cop que ens posem la motxilla a l'esquena...

Des de la tardor de 2019 ens trobareu caminant per una nova ruta, el GR 3 Sender Central de Catalunya. Aquest sender circular, el més llarg del nostre país, té el seu inici a Lleida. Es dirigeix cap al N a buscar el Pirineu, fins arribar a la Seu d'Urgell, i després gira a E, tot resseguint el Cadí. Més enllà de Ripoll, enfila cap a S i poc a poc davalla cap a SO, per passar per Manresa. A continuació, cap a NO, enfilem cap a Solsona i, tot seguit, prenem direcció S fins a Tàrrega. Algunes etapes més, per la plana de Lleida, ens retornaran a l'inici del nostre camí. Aquest camí ens ocuparà uns cinc anys aproximadament per a completar-lo.

Entremig, trescarem per un nou GR entre 2022 i 2024, el GR 107 Camí dels Bons Homes. L’itinerari rememora la persecució i l'exili dels càtars occitans, anomenats també “Bons Homes”, que promovien un cristianisme pur i senzill, basat en l'espiritualitat i en contra de l'autoritària, corrupta i ostentosa Església catòlica del S.XIII.

Esperem que la proposta de senders del CMM us engresqui. Fins aviat i bon camí !